search go!
Hrvatski  ::  English  

bioinfo.hr

Dobrodošli na stranice grupe za bioinformatiku!

Grupa za bioinformatiku djeluje u okviru Zavoda za molekularnu biologiju Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Grupa je osnovana 2002. godine s namjerom da uključi kolegije poput Bioinformatike i Računalne biologije u ponudu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te da potakne studente na dodiplomskom i postdiplomskom studiju na istraživanja u ovom vrlo zanimljivom, novom, ali sve važnijem području biologije.

 

Istraživanje

Trenutna znanstvena djelatnost uključuje:

  • analizu upotrebe kodona u genomima (INCA)
  • interakcije proteina
  • obrađivanje i analizu podataka dobivenih "microarray" tehnikom (MADNet).

Otvoreni smo prema svim oblicima surađivanja. Uvijek smo u potrazi za zanimljivim biološkim problemima na kojima se mogu primijeniti naše računalske metode. Drago nam je podijeliti naše znanje i željni smo učenja od drugih iskusnijih bioinformatičkih grupa širom svijeta. 

 

Nastavne aktivnosti

Nastavne su aktivnosti jedan od naših glavnih prioriteta. Podučavamo bioinformatiku za studente dodiplomskog iz biologije i računalnu biologiju za studente diplomskog iz molekularne i stanične biologije. Metode učenja su usmjerene prema Bolognskoj konvenciji te se intenzivno služimo distant-learning metodama. Bioinfo-hr organizira i godišnji bioinformatički kolegij s predavačima iz Europskog Instituta za Bioinformatiku, sa Sveučilišta u Cambridgeu, iz Velike Britanije i Sveučilišta u Wageningenu, Nizozemska.

 

Zajednica

Grupa za bioinformatiku je koordinator i održavatelj hrvatskog referalnog centra za bioinformatiku - bioinformatika.hr

 

|